Kirsten Ebeli werkt bij Stichting Aanzet en is sinds 2017 begeleider van het programma voor inwoners in Vlaardingen. Wat is voor haar het succes van het programma?

Kirsten: “Wij zetten ons in voor gelijke kansen voor alle kinderen. Het programma geven we aan de ouders. Zodat zij bewuster omgaan met Geld, Groen en Gezondheid. Het is heel overzichtelijk, goed gekaderd in de drie onderwerpen en mensen zien direct resultaat. Je kunt namelijk meteen aan de slag, en dat werkt.

Bij Aanzet gebruiken we altijd de beeldversie van het programma. Met minder tekst en meer afbeeldingen. Veel deelnemers zijn namelijk niet zo taalvaardig. Maar het geven van cijfers op de effectenbloem, is heel helder en duidelijk voor iedereen.

Een mooi voorbeeld vond ik een moeder die ’s avonds thuis vertelt over het programma, en een dag later door haar 5-jarige dochter achterna werd geroepen toen ze de kamer uit liep:”licht uit doen mama!” Kijk, zo bereik je meteen een nieuwe generatie.

Zelf leer ik ook nog steeds. Deelnemers geven elkaar namelijk tips. Een deelnemer laat al haar vaste lasten afschrijven in de eerste week van de maand. Dan weet je daarna precies wat je nog over hebt. Dat ga ik zelf voortaan ook zo doen.”

Op de foto: Kirsten Ebeli, senior consulent Stichting Aanzet